7.9.15

Prague Beauty Haul!

Ένας από τους προορισμούς μας φέτος το καλοκαίρι ήταν και η ‘χρυσή πόλη’, η Πράγα. Μείναμε στην Τσεχία μία εβδομάδα και για να είμαστε ειλικρινείς δεν είναι μία από τις χώρες που θα επιλέξουμε να επισκεφτούμε ξανά.

Αυτό δεν είναι ένα travel post, αλλά γιατί να μη σου πούμε πως μας φάνηκε με δυο λόγια; Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα που πρέπει να επισκεφτείς αν αγαπάς την αρχιτεκτονική γιατί περιέχει μία από τις πιο παλιές και ποικίλες συλλογές της αρχιτεκτονικής παγκοσμίως, από μπαρόκ, αναγέννηση μέχρι art nouveau και κυβισμό. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα, κατά τη γνώμη μας, είναι ότι παρόλη την πληθώρα των τουριστών, οι ντόπιοι δίνουν την αίσθηση πως είναι απρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν και είναι αφιλόξενοι, κάποιες φορές δε ίσως και αγενείς.



Φυσικά δεν γινόταν να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα χωρίς να κάνουμε μερικά ψώνια. Τα περισσότερα beauty προϊόντα (που είναι διαθέσιμα και στη χώρα μας) ήταν αρκετά ακριβότερα απ’ότι εδώ κι έτσι αποφασίσαμε κατά κύριο λόγο να αγοράσουμε για να δοκιμάσουμε μόνο κάποια προϊόντα που δεν κυκλοφορούν εδώ.


Η πρώτη μας επιλογή λοιπόν ήταν ένα gift set με δύο προϊόντα από τη σειρά Mojito της Manufaktura. Το set αποτελείται από ένα Shower & Bath Gel με μέντα και πανθενόλη και ένα Hair Balsam για κανονικά-λιπαρά μαλλιά. Και τα δύο μυρίζουν υπέροχα και δροσερά σαν mojito.


Όσο ήμασταν εκεί τελείωσε το καθαριστικό προσώπου μας κι έτσι επιλέξαμε να αγοράσουμε το Pure Fruit Energy Face Gel από τη Garnier που είχαμε δοκιμάσει παλιότερα. Για τον ίδιο λόγο αγοράσαμε και ένα καθαριστικό για την ευαίσθητη περιοχή από την εταιρεία Chilly.


Από τη Manufaktura πήραμε ακόμη ένα Peeling Soap με γλυκερίνη και σταφύλι και ένα απολεπιστικό προσώπου για ευαίσθητες επιδερμίδες, το Gentle Cleancing Face Scrub με πανθενόλη και αμυγδαλέλαιο. Ξετρελαθήκαμε επίσης με τη μυρωδιά του Harmonizing Body Scrub από τη σειρά Aroma Ritual της Dermacol που είναι ένα scrub σώματος με άρωμα πορτοκάλι-σοκολάτα. 


Από τη Dermacol αγοράσαμε και ένα φακελάκι διπλής δόσης από την Gold Elixir Mask, μία μάσκα προσώπου με χαβιάρι. Τέλος, επιλέξαμε ένα λαδάκι μαλλιών από την Yves Rocher, το Hair Repair Oil με babassu, jojoba και macadamia.

Αυτές ήταν λοιπόν οι αγορές μας από την Πράγα. έχεις δοκιμάσει κάποιο από αυτά που επιλέξαμε; Θα ήθελες ένα review για κάποιο όταν θα τα έχουμε πια δοκιμάσει;

Μέχρι το επόμενο post

16 σχόλια:

  1. Από τις φωτογραφίες πάντως φαίνεται πανέμορφη!! Δεν έχω δοκιμάσει τις μάρκες που βρήκατε (εκτός από τη Garnier εννοείται, αυτή η σειρά είναι από τις αγαπημένες μου!). Να μας πείτε πώς σας φάνηκαν όταν τα δοκιμάσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όμορφη και ιδανική για ρομαντζάδα! :P
      Οι ντόπιοι όμως... απαπα!
      Θα τα δοκιμάσουμε και θα ακολουθήσει Review εννοείται!

      Διαγραφή
  2. αχ πόσο ωραιο να ταξιδευεις!!! δεν γνωριζα καν ολες αυτες τις μαρκες. αυτο με το μοχιτο μ θυμισε λιγο fresh line!! να τα χαρειτε ολα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Πράγα είναι πανέμορφη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κι ειδικά τις μέρες των Χριστουγέννων!!!!!!!!!
    Και θα διαφωνήσω όσον αφορά τους ντόπιους......εγώ είχα πάει με μία φίλη,Χριστούγεννα του 2009 κι ήταν όλοι απίστευτα φιλόξενοι, χαμογελαστοί κι ευγενικοί!!!!!!!!!!!!! Και φυσικά μόλις άκουγαν Ελλάδα τρελαινόντουσαν!!!!!! Μάλιστα μας είχε κάνει εντύπωση που σε 2-3 μαγαζιά ακουγόντουσαν ελληνικά τραγούδια (Βανδή & Κοκκίνου συγκεκριμένα)..
    Επίσης -δεν αγόρασα κάποιο καλλυντικό ή προϊόν ομορφιάς- αλλά μου φάνηκε πάρα πολύ φθηνή η αγορά της (δεν ξέρω βέβαια πόσο είναι τώρα η ισοτιμία μεταξύ ευρώ και κορώνας).
    Απ'τα προιόντα που αγοράσατε δεν έχω δοκιμάσει κάποιο,αλλά ελπίζω εσείς να τα χαρείτε!!!!
    Με το καλό και στο επόμενο ταξίδι........
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επάθαν μετάλλαξη μάλλον! Εμείς ειλικρινά στη μία εβδομάδα ζήτημα να συναντήσαμε 2-3 άτομα που να μην "ξίνισαν" όταν έπρεπε να μας εξυπηρετήσουν. Δεν ξέρω...
      Όσον αφορά την αγορά - στο beauty κομμάτι τουλάχιστον και στα εμπορικά που πήγαμε εμείς- μάρκες που υπάρχουν και στην Ελλάδα (Mac, Korres, Yves Rocher..) ήταν πιο τσιμπημένες οι τιμές από εδώ. Μάλιστα τα κραγιόν της Mac κόστιζαν 4 ευρώ πάνω από την τιμή στην Ελλάδα. Το ίδιο και τα προιόντα του Korre.
      Οι δικές τους, όμως, μάρκες ήταν οικονομικότατες. Και μάλιστα η Manufactura - που εμένα μου θυμίζει πολύ τη the Body shop - έχει και πολύ καλά προιόντα ποιοτικά! Ήθελα να πάρω όλο το μαγαζί! :D

      Διαγραφή
  4. ήθελα πολύ να πάω τα Χριστούγεννα αλλά με προβληματίσατε! σίγουρα θα μου αρέσει απο αποψη αρχιτεκτονικης κτλ αλλα η αγενεια των εντόπιων κατοίκων είναι κάτι που τις περισσότερες φορές δεν μπορώ να ανεχτώ....πρώτη φορά ακούω την εταιρεία manufaktura και ελπιζω ολα να σας φανουν χρησιμα και να τα χαρειτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όντως πολύ όμορφο μέρος αντικειμενικά. Όσον αφορά την αγένεια, δυστυχώς και εμάς ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους δε θα ξαναπηγαίναμε.
      Τα προιόντα με μια πρώτη δοκιμή είναι υπέροχα! <3

      Διαγραφή
  5. έχω δοκιμάσει το τζελ από garnier! το θεωρώ το πιο αξιόλογο από ολα αυτά που βρίσκεις σε ένα σούπερ μάρκετ! με γεια :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πηγα φετος τα χριστουγεννα στην Πραγα και εμεινα αφωνη! Μου αρεσε παρα πολυ! Ειδικα η παλια πολη της Πραγας ειναι βγαλμενη απο παραμυθι! Δεν ξερω γιατι δεν σας αρεσε αλλα εγω μαγευτηκα. Τα πραγματακια πολυ ωραια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας άρεσε πολύ το μέρος. Απλά μάλλον πετύχαμε τους ντόπιους σε περίεργες μέρες, ποιος ξέρει... :D

      Διαγραφή
  7. Πολυ ωραια ολα, να τα χαρειτε!
    Τα προιοντα που μυριζουν mojito πρεπει να ειναι υπεροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε ξεκινήσει δοκιμές και μέχρι στιγμής είμαστε απόλυτα ικανοποιημένες!
      Ευχαριστούμε!

      Διαγραφή

Copyright © by Our Beauty Wonderland. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design